Isbanetr”ff
sv1 sv10 sv11 sv12 sv13
sv14 sv15 sv16 sv17 sv18
sv19 sv2 sv3 sv4 sv5
sv6 sv7 sv8 sv9  
SCS Isträff 2003-02-09:

Jag (Klucken) mötte upp Johan Mattsson på förmiddagen hemma hos honom. Han berättade att banan hade plogats upp dagen innan, men att dom för säkerhets skull plogat om en bit på morgonen pga det blöta underlaget som orakats av dagens varmväder.

Ok – in i bilen och ner till isen.
Precis när vi svänger ner kommer vår välgörare Lasse från Bilmetroforum dit. Nerfarten till sjön är lite ojämn, så det var på näppen att vi som har lite lägre bilar kom ner. Men det ordnade sig för alla. Vi hann inte mer än parkera bilen innan första deltagaren (Kalle) gled ner på isen.

Lite prat om betydelsen av bra däck och framförallt då dubb blev oundviklig. Då dök Marcus L upp. Vad vi visste då var att han hade riktiga fulldubbade rallydäck med sig. Gissa om förväntningarna steg...

Lyckan varade dock inte länge då det visade sig att fälgarna tog i bromsoken fram, trots spacers. Många kloka huvuden funderade så det knakade. En stund senare bar det av till den lokala macken för att försöka lösa problemet. (han man kört över 20 mil och köpt riktiga däck så vill man köra!).
Brickor i lagom storlek införskaffades.
Nu skulle det åkas.
Men, men…. Det gick inte i alla fall...

Hmmmm...

Under tiden hade vi andra börjat få koll på vår körning.
Tokhalt men tokkul!
Vi blev i alla fall 8 bilar som höll igång under dagen.
Lite för mycket fart och dåligt fäste hade en förmåga (eller var det övermod) att skicka dom flesta ut i snövallen både en och flera gånger. Många var dom plastbitar som samlades upp i en hög kring korvelden.

Tillbaka till Marcus.
Som tur var hade vi ju Johan Matsson med oss. Killen som känner allt och alla i Svärdsjö.
Johan hade fälgar som passade Marcus bil hemma i garaget.
Dessutom väcktes en bakfull gummimeck upp och han kunde så småningom lägga över Marcus däck på rätt fälg. NU skulle det åkas.

Och visst blev det så.
Bilar med 3 gånger så starka motorer och 4-hjulsdrift fick hålla ett öga i backspegeln för att hålla undan när den 75 hästar starka Ibizan kom flygandes. Vi kunde klart och tydligt se vem som hade roligast under dagen.
Marcus smil sträckte sig från öra till öra...

Idag slickar vi våra sår (bilarnas ev skador) och ser fram emot nästa gång, då vi hoppas på bättre väder och ännu fler glada Seatförare på isen.